Studio Steltman is in de afgelopen jaren regelmatig uitgenodigd om presentaties en lezingen te geven over onze doelstellingen, werkwijze en specifieke projecten. 

In december 2019 gaf Studio Steltman een presentatie voor de VCPS -regiegroep (Vereniging Cultuur Profielscholen).  Hierin hebben we o.a ons project met kunstenaar Caz Egelie toegelicht en alle mogelijkheden mbt onze multimedia ruimte én de nieuwe videowall die we samen met het Gerrit Rietveld College in school hebben gerealiseerd .

In juni 2018 gaf Studio Steltman een lezing tijdens het Symposium – Teacher as conceptual artist – in Framer Framed, opgezet door het lectoraat Kunsteducatie van de Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam. Dit symposium werd georganiseerd in samenwerking met Jorge Lucero en was onderdeel van de Unesco International Arts Education Week.

In februari 2018 gaf Studio Steltman een presentatie tijdens de Meet-Up Transitie van Fine Art and Design in Education van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Studenten, alumni en professionals uit de kunsteducatie kwamen samen deze middag en Studio Steltman sprak hier over het BELEEF DE STIJL project wat enkele maanden daarvoor had plaatsgevonden.