Beeldend kunstenaar, videomaker en performer Caz Egelie werd in het schooljaar 2018-2019 uitgenodigd als resident en heeft in deze periode de workshop – Digitale Animatie – ontwikkeld en uitgevoerd in de studio. De resultaten van dit project vormde vervolgens de basis voor een nieuw werk voor de vaste collectie van het Gerrit Rietveld College.

In Finally two good sculptures (2019) zet Caz Egelie zijn zoektocht naar nieuwe manieren van tentoonstellingen maken voort. In een live gegenereerde video op een grote videowall buitelen en botsen sculpturen over elkaar heen en komen ze in rijen langs. In verschillende scenes en composities geeft hij de controle aan het computerprogramma om te bepalen op welke manieren we de digitale tentoonstellingsruimte te zien krijgen, en hoe de digitale replica’s van kunstwerken daarin geplaatst worden. 

Dit werk werd in september 2019 feestelijk gepresenteerd en is ontwikkeld in samenwerking met beeldend kunstenaar Silver Huber.

Egelie studeerde in 2018 af aan de Bachelor of Fine Art van de HKU en exposeerde onder andere in Palais de Tokyo Parijs, Moira Utrecht en het Centraal Museum Utrecht, National Gallery Prague en Galerie Ron Mandos Amsterdam.